Items bedrukken

Laat een mok bedrukken met een eigen ontwerp

Een mok is iets wat je dagelijks gebruikt. Hoe leuk is het om zo’n gebruiksvoorwerp te laten bedrukken met een eigen ontwerp. Je kunt er een mooie vakantiefoto op laten zetten, of een grappige quote. Elke keer als je thee, koffie of warme choco drinkt kun je er dan opnieuw van genieten of om lachen. Een mok die je zelf laat bedrukken is ook een leuke eye catcher voor in de kast op op tafel, en levert vaak een leuk gesprek op.

Niet alleen voor jezelf is het leuk om een mok te bedrukken, je kunt het ook heel goed aan iemand cadeau doen.

Het bedrukken van een mok gaat best snel en het proces is niet moeilijk, maar het vergt wel de juiste precisie. Hieronder leggen wij het proces van bedrukken uit.

Het proces

  1. De eerste stap voor het bedrukken van een mok begint op de computer. Wij hebben voor het bedrukken van textiel en items speciale sjablonen gemaakt in ons ontwerp programma, in dit geval Adobe Illustrator. Hier plaatsen wij het ontwerp dat wij hebben gemaakt, of het ontwerp dat de klant bij ons aanlevert, in. Er zijn vaak nog wat kleurbewerkingen nodig, omdat de kleur op de folie net weer anders uitvalt dan hoe het er op de computer uitziet. Een belangrijke stap is het spiegelen van het design, alvorens het op de folie te bedrukken.
  2. Vervolgens printen wij het ontwerp uit op folie: TexPrint XPHR Sublimation Paper. Deze komt uit een speciale printer.
  3. Wij hebben een drukpers voor mokken waar de mok perfect in past. Deze pers moet opwarmen, dus kan alvast worden aangezet. De juiste temperatuur is 180 graden.
  4. Daarna snijden we de folie uit met een liniaal en scherp mesje. Het uitgesneden stukje folie bevestigen wij op de mok. Deze folie plakt niet, dus we moeten de folie bevestigen met plakband aan de achterkant.
  5. Nu gaan we over op het echte werk: we gaan de mok bedrukken in de drukpers. Wij hebben een drukpers waar het oor van de mok aan de bovenkant uitsteekt. Zodra de drukpers begint, gaat er een teller lopen. Binnen drie minuten is de mok geperst en bedrukt.
  6. Zodra de pers klaar is halen we de mok er voorzichtig uit, omdat het materiaal nu erg heet is. We maken het plakbandje aan de achterkant los. De folie valt er nu af, en de opdruk blijft achter.

Wat er fout kan gaan bij het bedrukken van een mok

Soms kunnen er ook dingen mis gaan. Dat kan het volgende zijn:

  • De folie is verschoven voor het bedrukken, bijvoorbeeld doordat het niet goed bevestigd is. Hierdoor kan de opdruk er scheef op komen te zitten.
  • De folie is met (vettige) vingers aangeraakt. Hierdoor kunnen er vlekken op de folie komen, wat kan worden meegeperst in de pers. Het is dan ook belangrijk om de folie niet meer met (vette) vingers aan te raken als het uit de printer komt.
  • De opdruk is aan de bovenkant of zijkant wat vervaagd. Als de mok niet ver genoeg in de pers is geplaatst, of net verkeerd ligt, kan dit voorkomen.

In al deze gevallen zullen wij een nieuwe mok moeten bedrukken. Gelukkig sieren de ‘mislukte’ mokken ons eigen keukenkastje op kantoor.

Een mok bij ons laten bedrukken?

Een mok inclusief eigen bedrukking heb je bij ons al voor €12,50. Stuur ons gerust een e-mail om jouw mok te bestellen. Je kunt ook ons online offerte formulier invullen.