Laat jouw logo of tekst écht opvallen

Wil je een logo of tekst echt uit de textiel laten springen en gebruik je één of twee kleuren? Dan is het gebruik van flex-folie de ideale manier. Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie.

 Bij flex worden alle mogelijke vormen rechtstreeks in de folie gesneden. Er zijn vele verschillende soorten en kleuren folie beschikbaar. Hierdoor kan er aan alle mogelijke vragen worden voldaan!

Het gebruik van de flexfolie is erg doeltreffend voor teksten of logo’s in een kleur waarbij deze écht moet opvallen.  Het gebruik van de flex bedrukking is de goedkoopste variant van Eclectix.

Print flex, in vele beschikbare kleuren

Wij hebben in totaal meer dan 100 rollen met verschillende soorten flex ter beschikking. Dat varieert van wit naar fluoriserende groen tot een discofolie. Letterlijk alle soorten en kleuren zijn beschikbaar. Al deze verschillende soorten folies kunnen gebruikt worden voor jouw ontwerp, ook in combinatie met elkaar!

Het printen en het snijden van het ontwerp

De afbeelding wordt gespiegeld geprint op de folie. Hierin maakt de kleur van de oorspronkelijke afbeelding niet uit. De kleur van de folie is hierin doorslaggevend. De folie wordt op maat gesneden door een snijplotter. Het is daarom van belang dat de letters en logo de juiste snijlijnen hebben. De snijplotter moet kunnen herkennen waar er gesneden moet worden. Dit geldt voor de buitenste- en binnenste lijnen.

Hetgeen wat overblijft is de oorspronkelijke afbeelding en omlijning op een transparant vel. Deze afbeelding wordt als een sticker op de textiel geplakt. Het is daarom belangrijk dat al de overgebleven omlijning nauwkeurig wordt weggepeld. Dit gebeurt met de hand.

Het nadeel is dat hele kleine details en kleine letters niet gesneden kunnen worden, het minimale is ongeveer 2 millimeter. Voorbeelden hiervan zijn; de binnenkant van letters, oogjes van dieren en een transparant gedeelte in een logo.

Het aanbrengen van de printflex

Zodra alle onderdelen nauwkeurig zijn verwijderd die niet op de textiel horen, wordt de folie op de textiel geperst. Het persen gebeurt door middel van een pers die met een temperatuur van 180 graden de lijm op de textiel smelt. Wij gebruiken een geselecteerde folie van hoge kwaliteit, hierdoor blijven de kleuren voor een lange tijd goed. Dit proces duurt tien seconden. Jouw t-shirt kan dus klaar zijn terwijl jij geniet van een kop koffie bij ons op locatie!

 Wat is flock?

Flock is de katoenvariant van flex. Het zit net zoals Flex op een folie dat rechtstreeks op de textiel wordt gedrukt. Het is een vilt/fluweel-achtige stof die zacht aanvoelt en een luxe uitstraling heeft. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes. Heb je de folie nog niet eerder gezien of gevoeld? Vilt of suède materiaal voelt nagenoeg hetzelfde.

Flockfolie is een goedkoper alternatief voor borduurwerk. Als je bijvoorbeeld een mooi en professioneel logo nodig hebt op personeelskleding, dan is flock de uitkomst.

Het bedrukken van flock op textiel gebeurt op dezelfde manier als flex. Jouw ontwerp wordt gespiegeld geprint in de folie. Alle overgebleven omlijning wordt verwijderd. Wat overblijft, is het geen wat op de textiel wordt gedrukt.

Flock kan gecombineerd worden met flex of andere soorten bedrukkingen. Hierdoor krijg je een maximaal resultaat.