Druktechnieken

Wat is DTG bedrukking?

dtg_printer

DTG staat voor: Direct to Garment. Dit betekent eigenlijk dat de inkt direct op de stof gedrukt wordt in de printer. Het is een vrij nieuwe techniek. Wij beschikken sinds 2019 over twee DTG printers. 

Zodra het bedrukte item uit de DTG printer komt is de inkt nog nat. Het wordt daarom nog afgeperst in de drukpers. Hier wordt door middel van warmte en druk de de inkt in de vezels geperst. 

Het loont om DTG te gebruiken als je een ontwerp hebt met kleinere details. Verder kan het een mooi effect geven, omdat de inkt echt in de stof zit gedrukt. Je voelt het dus amper zitten op de stof, wat vaak wat meer kwaliteit kan uitstralen. 

Als je een item met de DTG techniek wilt laten bedrukken, dient het van minimaal 80% katoen te zijn, anders pakt de inkt niet goed. 

De inkten zijn op waterbasis, waardoor ze minder belastend zijn voor het milieu en ook niet giftig zijn. 

Om de inkt beter te laten hechten aan de stof wordt in sommige gevallen gebruik gemaakt van een speciale voorbehandeling. Dit doen wij eigenlijk bij alle gekleurde en zwarte stoffen. Deze voorbehandeling zorgt er ook voor dat het oppervlak wat gladder is en er minder losse vezels zijn. 

Indien goed gehouden aan de wasvoorschriften gaat de print minimaal 200 wasbeurten mee voordat het begint te vervagen.